Mi a teendő márvány-mészkő padló vásárlása esetén?

Az elmúlt időszak visszatérő problémáját szeretném megosztani Önökkel. A vásárlás nehéz dolog és sajnos a kereskedők annak érdekében, hogy el tudják adni portékájukat, egy két dolgot sajnos nem közölnek a vevővel.

Egy kis vásárlási és használati segítséget szeretnék nyújtani Önöknek fényképes illusztrációval.


1. A kereskedő eladja a márvány-mészkő burkolatot. Sokan nem tudják pontosan,hogy fényes vagy matt felületet szeretnének látni. A burkolás, a fugázás és az építkezés befejezése után rengeteg szennyeződés marad a felületen. Beköltözés előtt javasolunk egy gépi tisztítást, felület egységesítést és egy impregnálást. A matt felületekre okvetlenül impregnálást javasolunk, mert nagyon nehéz a napi takarítása. Ezeknek a beavatkozásoknak költsége 1-2 ezer forintos ráfordítást igényel, de mindenki azt mondta, hogy ezt vígan bevállalta volna látatlanban is, mert a különbség döbbenetes. Nem értik a kereskedőket, hogy miért hallgatnak erről.


2. Sajnos a raklapok minősége eltérő általában, ezért vannak eltérések a lapok fényessége között. Ezt egységesíteni kell vagy visszacsiszolással vagy polírozással, ki mit szeretne látni. A képen jól látható, hogy a burkolás után találunk fényesebb és mattabb lapokat is a kész padlón és nagyon nagy az eltérés. Ugye nem ilyen végeredményről álmodott? A kereskedőtől azt fogja hallani,hogy ez teljesen rendben van, Ön ezt rendelte, vagy mégsem?

3. A matt felületet polírozással a képen látható minőségbe tudjuk hozni. A végső boldogság csak egy felület egységesítéssel érhető el. A matt felületet egy visszacsiszolással tudjuk elérni. A matt felület előnye, hogy nem érzékeny a porra, esetleges savas behatásokra, de impregnálás nélkül nagyon nehéz a tisztán tartani.


4. A tökéletes végeredmény érdekében szoktuk javasolni az impregnálásokat. Ahol elegendő, ott egy kőszappanos, ahol szükséges ott egy méhviasz oldatos kezelést alkalmazunk. A méhviaszos kezelést fürdőszobákban konyhákban és kültéri teraszokon elengedhetetlennek tartjuk a kő megóvása érdekében.